One-stop Electronic Manufacturing Services, ngabantosan anjeun gampang ngahontal produk éléktronik anjeun tina PCB & PCBA

SMT patch keureut tina klasifikasi némpelkeun tin dina ngolah

[Barang garing] SMT patch irisan klasifikasi témpél timah dina ngolah, sabaraha anjeun terang?(2023 Essence), anjeun pantes!

Seueur jinis bahan baku produksi dianggo dina ngolah patch SMT.Tinnote mangrupikeun anu langkung penting.Kualitas némpelkeun tin bakal langsung mangaruhan kualitas las tina processing patch SMT.Milih tipena béda tinnuts.Hayu atuh sakeudeung ngenalkeun klasifikasi némpelkeun timah umum:

dety (1)

Témpél las mangrupikeun jinis bubur pikeun nyampur bubuk las sareng agén las némpelkeun -like (rosin, éncér, penstabil, jsb) kalayan fungsi anu dilas.Dina watesan beurat, 80 ~ 90% mangrupakeun alloy logam.Dina watesan volume, logam jeung solder accounted pikeun 50%.

dety (3)
dety (2)

Gambar 3 Sapuluh témpél granules (SEM) (kénca)

Gambar 4 Diagram spésifik panutup permukaan bubuk timah (katuhu)

Témpél solder mangrupikeun pembawa partikel bubuk timah.Éta nyayogikeun aliran degenerasi sareng kalembaban anu paling cocog pikeun ngamajukeun pangiriman panas ka daérah SMT sareng ngirangan tegangan permukaan cairan dina las.Bahan anu béda nunjukkeun fungsi anu béda:

① Pangleyur:

Pangleyur tina bahan weld bahan ieu boga adjustment seragam tina adjustment otomatis dina prosés operasi némpelkeun timah, nu boga dampak gede dina kahirupan némpelkeun weld.

② résin:

Ieu muterkeun hiji peran penting dina ngaronjatkeun adhesion tina némpelkeun tin jeung pikeun ngalereskeun sarta nyegah PCB ti ulang oksidasi sanggeus las.Bahan dasar ieu ngagaduhan peran anu penting dina fiksasi bagian.

③ Aktip:

Ieu muterkeun peran nyoplokkeun zat dioksidasi tina PCB lapisan permukaan pilem tambaga jeung bagian situs patch SMT, sarta miboga éfék ngurangan tegangan permukaan timah jeung cairan kalungguhan.

④ Tentakel:

adjustment otomatis tina viskositas némpelkeun weld muterkeun hiji peran penting dina percetakan pikeun nyegah buntut na adhesion.

Kahiji, nurutkeun komposisi klasifikasi némpelkeun solder

1, kalungguhan solder némpelkeun: ngandung komponén kalungguhan, cilaka gede pikeun lingkungan jeung awak manusa, tapi pangaruh las téh alus, sarta biaya low, bisa dilarapkeun ka sababaraha produk éléktronik tanpa sarat panyalindungan lingkungan.

2, némpelkeun solder bébas kalungguhan: bahan ramah lingkungan, saeutik ngarugikeun, dipaké dina produk éléktronik ramah lingkungan, jeung perbaikan sarat lingkungan nasional, téhnologi kalungguhan-gratis dina industri processing smt bakal jadi trend.

Kadua, dumasar kana titik lebur klasifikasi némpelkeun solder

Sacara umum, titik lebur némpelkeun solder tiasa dibagi kana suhu luhur, suhu sedeng sareng suhu rendah.

Suhu luhur anu biasa dianggo nyaéta Sn-Ag-Cu 305,0307;Sn-Bi-Ag kapanggih dina suhu sedeng.Sn-Bi ilahar dipaké dina suhu low.Dina ngolah patch SMT kudu dipilih nurutkeun ciri produk béda.

Tilu, nurutkeun fineness tina division bubuk timah

Numutkeun diaméter partikel tina bubuk tin, némpelkeun tin bisa dibagi kana 1, 2, 3, 4, 5, 6 sasmita bubuk, nu 3, 4, 5 bubuk paling ilahar dipake.Produk anu langkung canggih, pilihan bubuk timah kedah langkung alit, tapi langkung alit bubuk timah, daérah oksidasi anu cocog tina bubuk timah bakal ningkat, sareng bubuk timah buleud ngabantosan ningkatkeun kualitas percetakan.

bubuk No 3: hargana relatif murah, ilahar dipaké dina prosés smt badag;

No 4 bubuk: ilahar dipaké dina suku kedap IC, ngolah chip smt;

No 5 bubuk: Mindeng dipaké dina komponén las pisan tepat, handphone, tablet jeung produk nuntut séjén;Beuki hese produk ngolah smt patch, anu leuwih penting pilihan némpelkeun solder nyaeta, sarta pilihan némpelkeun solder cocog pikeun produk mantuan pikeun ngaronjatkeun prosés ngolah smt patch.