One-stop Electronic Manufacturing Services, ngabantosan anjeun gampang ngahontal produk éléktronik anjeun tina PCB & PCBA

Prosés produksi PCBA lengkep

Prosés produksi PCBA lengkep (kaasup prosés SMT), asup tur tingal!

01 "Aliran Prosés SMT"

Reflow las nujul kana prosés brazing lemes anu nyadar sambungan mékanis jeung listrik antara tungtung las komponén permukaan-dirakit atawa pin na PCB Pad ku lebur némpelkeun solder tos dicitak dina PCB Pad.Aliran prosés nyaéta: percetakan solder paste - patch - reflow las, ditémbongkeun saperti dina gambar di handap ieu.

dtgf (1)

1. Solder némpelkeun percetakan

Tujuanana nyaéta pikeun nerapkeun jumlah anu pas tina némpelkeun solder sacara merata dina pad solder PCB pikeun mastikeun yén komponén patch sareng pad solder anu cocog tina PCB dilas deui pikeun ngahontal sambungan listrik anu saé sareng gaduh kakuatan mékanis anu cekap.Kumaha carana mastikeun yén némpelkeun solder merata dilarapkeun ka unggal Pad?Urang kudu nyieun bolong baja.némpelkeun solder ieu merata coated on unggal pad solder handapeun aksi hiji scraper ngaliwatan liang pakait dina bolong baja.Conto diagram bolong baja dipidangkeun dina gambar di handap ieu.

dtgf (2)

Solder némpelkeun diagram percetakan ditémbongkeun dina gambar di handap ieu.

dtgf (3)

PCB némpelkeun solder anu dicitak dipidangkeun dina gambar di handap ieu.

dtgf (4)

2. Tambalan

Prosés ieu ngagunakeun mesin ningkatna mun akurat Gunung komponén chip ka posisi pakait dina beungeut PCB tina némpelkeun solder dicitak atanapi patch lem.

Mesin SMT tiasa dibagi kana dua jinis dumasar kana fungsina:

A mesin-speed tinggi: cocog pikeun ningkatna angka nu gede ngarupakeun komponén leutik: kayaning kapasitor, résistor, jsb, ogé bisa dipasang sababaraha komponén IC, tapi akurasi diwatesan.

B mesin Universal: cocog pikeun ningkatna lawan jenis atawa komponén precision tinggi: kayaning QFP, BGA, SOT, SOP, PLCC jeung saterusna.

Diagram alat tina mesin SMT ditémbongkeun dina gambar di handap ieu.

dtgf (5)

PCB sanggeus patch ditémbongkeun dina gambar di handap ieu.

dtgf (6)

3. Reflow las

Reflow Soldring mangrupakeun tarjamah literal tina Inggris Reflow soldring, nu mangrupakeun sambungan mékanis jeung listrik antara komponén assembly permukaan jeung PCB solder Pad ku lebur némpelkeun solder dina circuit board solder Pad, ngabentuk hiji sirkuit listrik.

Reflow las mangrupakeun prosés konci dina produksi SMT, sarta setelan kurva hawa lumrah mangrupakeun konci pikeun ngajamin kualitas las reflow.Kurva suhu anu teu leres bakal nyababkeun cacad las PCB sapertos las anu teu lengkep, las virtual, komponén warping, sareng bal solder anu kaleuleuwihan, anu bakal mangaruhan kualitas produk.

Diagram peralatan tina tungku las reflow ditémbongkeun dina gambar di handap ieu.

dtgf (7)

Saatos tungku reflow, PCB réngsé ku las reflow ditémbongkeun dina gambar di handap ieu.