One-stop Electronic Manufacturing Services, ngabantosan anjeun gampang ngahontal produk éléktronik anjeun tina PCB & PCBA

Prosés produksi PCBA lengkep

Prosés produksi PCBA lengkep (kaasup sakabéh prosés DIP), asup tur tingal!

"Prosés Solder Gelombang"

Wave soldering umumna prosés las pikeun alat plug-in.Ieu mangrupikeun prosés dimana solder cair cair, kalayan bantosan pompa, ngabentuk bentuk gelombang solder khusus dina permukaan cair tank solder, sareng PCB komponén anu diselapkeun ngalangkungan puncak gelombang solder dina spésifik. Sudut sarta jero immersion tangtu dina ranté transmisi pikeun ngahontal las gabungan solder, ditémbongkeun saperti dina gambar di handap ieu.

dety (1)

Aliran prosés umum nyaéta kieu: panempatan alat -- loading PCB -- soldering gelombang -- unloading PCB --DIP pin trimming - beberesih, ditémbongkeun saperti dina gambar di handap ieu.

dety (2)

téhnologi sisipan 1.THC

1. Komponén pin ngabentuk

Alat DIP kedah dibentuk sateuacan diselapkeun

(1) Leungeun-diolah komponén shaping: Pin ngagulung bisa ngawangun kalawan pinset atawa obeng leutik, ditémbongkeun saperti dina gambar di handap ieu.

dety (3)
dety (4)

(2) Ngolah mesin komponén shaping: mesin shaping komponén geus réngsé ku mesin shaping husus, prinsip kerja na nyaeta feeder ngagunakeun feed Geter pikeun bahan eupan, (kayaning plug-in transistor) kalawan divider pikeun manggihan. transistor, lengkah kahiji nyaéta ngabengkokkeun pin dina dua sisi sisi kénca jeung katuhu;Lengkah kadua nyaéta ngabengkokkeun pin tengah deui atanapi maju ka ngabentuk.Ditémbongkeun saperti dina gambar di handap ieu.

2. Selapkeun komponén

Ngaliwatan téhnologi panempatan liang dibagi kana sisipan manual tur sisipan parabot mékanis otomatis

(1) Insertion manual sareng las kedahna nyelapkeun heula komponén-komponén anu kedah dibenerkeun sacara mékanis, sapertos rak pendingin, bracket, klip, sareng sajabana, tina alat listrik, teras selapkeun komponén anu kedah dilas sareng dilereskeun.Ulah noél pin komponén na foil tambaga dina piring percetakan langsung nalika inserting.

(2) Plug-in otomatis mékanis (disebut AI) nyaéta téknologi produksi otomatis anu paling maju dina pamasangan produk éléktronik kontemporer.Pamasangan alat mékanis otomatis mimitina kedah ngalebetkeun komponén-komponén anu jangkungna langkung handap, teras pasang komponén-komponén anu jangkungna langkung luhur.Komponén konci anu berharga kedah dipasang dina pamasangan ahir.Pamasangan rak dissipation panas, bracket, klip, jeung sajabana kudu deukeut jeung prosés las.Runtuyan assembly komponén PCB ditémbongkeun dina gambar di handap ieu.

déét (5)

3. Gelombang soldering

(1) Prinsip kerja tina solder gelombang

Wave soldering mangrupakeun jenis téhnologi nu ngabentuk bentuk husus tina gelombang solder dina beungeut solder cair molten ku cara ngompa tekanan, sarta ngabentuk titik solder di wewengkon las pin nalika komponén assembly diselapkeun jeung komponén ngaliwatan solder nu. gelombang dina Angle tetep.Komponén munggaran dipanaskeun dina zona preheating mesin las salami prosés pangiriman ku ranté conveyor (komponén preheating sareng suhu anu bakal dihontal masih dikawasa ku kurva suhu anu tos ditangtukeun).Dina las sabenerna, éta biasana diperlukeun pikeun ngadalikeun hawa preheating tina beungeut komponén, jadi loba alat geus ditambahkeun alat deteksi suhu saluyu (kayaning detéktor infra red).Saatos preheating, assembly nu mana kana alur kalungguhan pikeun las.Tangki timah ngandung solder cair molten, sareng nozzle di handapeun tanki baja menyemprot crest gelombang ngawangun tetep tina solder molten, ku kituna nalika permukaan las komponén ngalangkungan gelombang, éta dipanaskeun ku gelombang solder. , sarta gelombang solder ogé moistens wewengkon las sarta expands ngeusian, tungtungna achieving prosés las.Prinsip gawé na ditémbongkeun dina gambar di handap ieu.

kadeudeuh (6)
dety (7)

Wave soldering ngagunakeun prinsip mindahkeun panas convection panas wewengkon las.Gelombang solder molten tindakan minangka sumber panas, dina hiji sisi ngalir ka ngumbah wewengkon las pin, di sisi séjén ogé muterkeun hiji peran konduksi panas, sarta wewengkon las pin dipanaskeun dina aksi ieu.Dina raraga pikeun mastikeun yén wewengkon las heats up, gelombang solder biasana boga lebar tangtu, ku kituna lamun beungeut las komponén ngaliwatan gelombang, aya cukup pemanasan, wetting, jeung saterusna.Dina pateri gelombang tradisional, gelombang tunggal umumna dianggo, sareng gelombangna kawilang datar.Kalayan ngagunakeun solder kalungguhan, ayeuna diadopsi dina bentuk gelombang ganda.Ditémbongkeun saperti dina gambar di handap ieu.

Pin komponén nyadiakeun cara pikeun solder dip kana metallized ngaliwatan liang dina kaayaan padet.Nalika pin némpél gelombang solder, solder cair naék kana témbok pin sareng liang ku cara tegangan permukaan.Peta kapilér of metallized ngaliwatan liang ngaronjatkeun climbing solder.Saatos solder ngahontal pad PcB, éta nyebarkeun dina kaayaan tegangan permukaan pad.The rising solder drains gas fluks jeung hawa tina ngaliwatan-liang, sahingga ngeusian ngaliwatan-liang sarta ngabentuk gabungan solder sanggeus cooling.

(2) Komponén utama mesin las gelombang

Mesin las gelombang utamana diwangun ku sabuk conveyor, manaskeun, tanki timah, pompa, sareng alat fluks foaming (atanapi semprot).Ieu utamana dibagi kana fluks nambahkeun zone, preheating zone, las zone jeung cooling zone, ditémbongkeun saperti dina gambar di handap ieu.

deti (8)

3. Bedana utama antara gelombang soldering na reflow las

Beda utama antara patri gelombang sareng las reflow nyaéta sumber pemanasan sareng metode suplai solder dina las béda.Dina solder gelombang, solder kasebut tos dipanaskeun sareng dilebur dina tank, sareng gelombang solder anu dihasilkeun ku pompa maénkeun peran ganda sumber panas sareng suplai solder.Gelombang solder molten heats liang ngaliwatan, hampang, sarta pin komponén PCB, bari ogé nyadiakeun solder diperlukeun pikeun ngabentuk mendi solder.Dina reflow soldering, nu solder (solder némpelkeun) geus pre-dialokasikeun ka aréa las tina PCB, sarta peran sumber panas salila reflow nyaéta ngalembereh deui solder nu.

(1) 3 Bubuka pikeun prosés soldering gelombang selektif

Parabot soldering gelombang geus nimukeun leuwih ti 50 taun, sarta boga kaunggulan efisiensi produksi tinggi na kaluaran badag dina manufaktur komponén ngaliwatan-liang jeung papan circuit, jadi éta sakali alat las pangpentingna dina produksi masal otomatis tina. produk éléktronik.Sanajan kitu, aya sababaraha watesan dina aplikasi na: (1) parameter las béda.

Sendi solder anu béda dina papan sirkuit anu sami tiasa meryogikeun parameter las anu béda pisan kusabab ciri anu béda-béda (sapertos kapasitas panas, jarak pin, syarat penetrasi timah, jsb.).Sanajan kitu, karakteristik soldering gelombang nyaéta pikeun ngalengkepan las sadaya mendi solder dina sakabeh circuit board dina parameter set sarua, jadi mendi solder béda kudu "settle" silih, nu ngajadikeun gelombang soldering leuwih hese pinuh minuhan las. syarat papan sirkuit kualitas luhur;

(2) Biaya operasi anu luhur.

Dina aplikasi praktis tina soldering gelombang tradisional, sakabeh plat nyemprot fluks jeung generasi slag tin mawa waragad operasi tinggi.Utamana lamun las bebas kalungguhan, sabab harga solder bébas kalungguhan leuwih ti 3 kali ti solder kalungguhan, kanaékan biaya operasi disababkeun ku slag tin pisan héran.Sajaba ti éta, solder bébas kalungguhan terus ngalembereh tambaga dina Pad, sarta komposisi solder dina silinder tin bakal robah kana waktu, nu merlukeun tambahan biasa timah murni jeung pérak mahal pikeun ngajawab;

(3) Masalah pangropéa sareng pangropéa.

The residual fluks dina produksi bakal tetep dina sistem transmisi gelombang soldering, sarta slag tin dihasilkeun perlu dipiceun rutin, nu brings pangropéa parabot leuwih pajeulit jeung karya pangropéa ka pamaké;Ku sabab kitu, solder gelombang selektif janten.

Nu disebut PCBA gelombang selektif soldering masih ngagunakeun tungku tin aslina, tapi bédana nyaéta yén dewan kudu ditempatkeun dina pamawa tungku tin, nu naon mindeng urang nyebutkeun ngeunaan fixture tungku, ditémbongkeun saperti dina gambar di handap ieu.

kadeudeuh (9)

Bagian-bagian anu meryogikeun patri gelombang teras kakeunaan timah, sareng bagian-bagian sanésna ditangtayungan ku cladding kendaraan, sapertos anu dipidangkeun di handap.Ieu rada sapertos nempatkeun pelampung di kolam renang, tempat anu ditutupan ku pelampung moal kéngingkeun cai, sareng diganti ku kompor timah, tempat anu ditutupan ku kendaraan sacara alami henteu kéngingkeun timah, sareng bakal aya. euweuh masalah timah lebur ulang atawa bagian ragrag.

déét (10)
déét (11)

"Ngaliwatan prosés las reflow liang"

Ngaliwatan-liang reflow las mangrupakeun prosés las reflow pikeun inserting komponén, nu utamana dipaké dina pembuatan pelat assembly permukaan ngandung sababaraha plug-in.Inti téknologi nyaéta metode aplikasi témpél solder.

1. Prosés bubuka

Nurutkeun kana métode aplikasi tina némpelkeun solder, ngaliwatan liang reflow las bisa dibagi jadi tilu rupa: pipe percetakan ngaliwatan liang reflow prosés las, solder némpelkeun percetakan ngaliwatan prosés las reflow liang jeung dijieun lambaran tin ngaliwatan prosés las reflow liang.

1) percetakan tubular ngaliwatan prosés las reflow liang

Percetakan tubular ngaliwatan prosés las reflow liang nyaéta aplikasi pangheubeulna ngaliwatan prosés las komponén liang reflow, nu utamana dipaké dina pabrik tuner TV warna.Inti prosésna nyaéta pencét tubular némpelkeun solder, prosésna dipidangkeun dina gambar di handap ieu.

déét (12)
kadeudeuh (13)

2) Solder némpelkeun percetakan ngaliwatan prosés las reflow liang

Solder némpelkeun percetakan ngaliwatan prosés las liang reflow ayeuna paling loba dipaké ngaliwatan prosés las reflow liang, utamana dipaké pikeun PCBA dicampur ngandung sajumlah leutik plug-in, prosés nu geus sapinuhna cocog sareng prosés las reflow konvensional, euweuh alat-alat prosés husus. diperlukeun, hijina sarat éta komponén dilas colokan-di kudu cocog pikeun ngaliwatan las reflow liang, prosés nu ditémbongkeun dina gambar di handap ieu.

3) Molding lambaran timah ngaliwatan prosés las reflow liang

Lambaran tin dijieun ngaliwatan prosés las reflow liang utamana dipaké pikeun panyambungna multi-pin, solder teu solder némpelkeun tapi dijieun lambar tin, umumna ku produsén konektor langsung ditambahkeun, assembly ngan bisa dipanaskeun.

Ngaliwatan syarat desain reflow liang

syarat design 1.PCB

(1) Cocog jeung ketebalan PCB kirang ti atawa sarua jeung dewan 1.6mm.

(2) Lebar minimum pad nyaéta 0.25mm, sareng témpél solder molten "ditarik" sakali, sareng manik timah henteu kabentuk.

(3) Komponén off-board gap (Stand-off) kudu leuwih gede ti 0.3mm

(4) Panjang luyu tina kalungguhan nempel kaluar tina Pad nyaeta 0.25 ~ 0.75mm.

(5) Jarak minimum antara komponén spasi rupa kayaning 0603 sarta Pad nyaeta 2mm.

(6) Bubuka maksimum bolong baja bisa dimekarkeun ku 1.5mm.

(7) aperture nyaeta diaméter timah tambah 0.1 ~ 0.2mm.Ditémbongkeun saperti dina gambar di handap ieu.

déét (14)

"Syarat pambukaan jandéla baja bolong"

Sacara umum, pikeun ngahontal 50% keusikan liang, jandela bolong baja kudu dimekarkeun, jumlah husus ékspansi éksternal kudu ditangtukeun nurutkeun ketebalan PCB, ketebalan tina bolong baja, celah antara liang jeung kalungguhan. jeung faktor séjén.

Sacara umum, salami ékspansi henteu ngaleuwihan 2mm, némpelkeun solder bakal ditarik deui sareng dieusi kana liang.Ieu kudu dicatet yén ékspansi éksternal teu bisa dikomprés ku pakét komponén, atawa kudu nyingkahan awak pakét komponén, sarta ngabentuk bead tin dina hiji sisi, ditémbongkeun saperti dina gambar di handap ieu.

kadeudeuh (15)

"Bubuka kana Prosés Majelis konvensional PCBA"

1) Pamasangan sisi tunggal

Alur prosés dipidangkeun dina gambar di handap ieu

2) sisipan sisi tunggal

Alur prosés dipidangkeun dina Gambar 5 di handap

kadeudeuh (16)

Ngabentuk pin alat dina soldering gelombang mangrupa salah sahiji bagian paling efisien dina prosés produksi, nu correspondingly brings résiko karuksakan éléktrostatik sarta prolongs waktu pangiriman, sarta ogé ngaronjatkeun kasempetan kasalahan.

kadeudeuh (17)

3) Pamasangan dua sisi

Alur prosés dipidangkeun dina gambar di handap ieu

4) Hiji sisi dicampurkeun

Alur prosés dipidangkeun dina gambar di handap ieu

kadeudeuh (18)

Mun aya sababaraha komponén ngaliwatan-liang, las reflow na las manual bisa dipaké.

kadeudeuh (19)

5) Campuran dua sisi

Alur prosés dipidangkeun dina gambar di handap ieu

Upami aya langkung seueur alat SMD dua sisi sareng sababaraha komponén THT, alat plug-in tiasa reflow atanapi las manual.Bagan alur prosés dipidangkeun di handap.

kadeudeuh (20)