One-stop Electronic Manufacturing Services, ngabantosan anjeun gampang ngahontal produk éléktronik anjeun tina PCB & PCBA

kakurangan chip sarta fenomena chip palsu ti distri

Kakurangan chip sareng fenomena chip palsu tina sudut pandang distributor

Evertiq sateuacana nyebarkeun séri tulisan anu ningali pasar semikonduktor global tina sudut pandang distributor.Dina séri ieu, outlet ngahontal kaluar ka distributor komponén éléktronik jeung ahli purchasing fokus kana kakurangan semikonduktor ayeuna jeung naon maranéhna ngalakukeun pikeun minuhan paménta konsumén.Waktos ieu aranjeunna ngawawancara Colin Strother, wakil presiden eksekutif Rochester Electronics, dumasar di Massachusetts.

P: Kaayaan pasokan komponén parantos parah saprak pandémik.Kumaha anjeun ngajelaskeun operasi dina taun katukang?

A: Masalah suplai dua taun katukang geus ngaruksak kapastian pangiriman normal.Gangguan dina manufaktur, transportasi sareng bahkan bencana alam salami pandémik parantos nyababkeun kateupastian ranté suplai sareng waktos pangiriman langkung lami.Aya paningkatan 15% dina bewara pareum komponén dina période anu sami, kusabab parobihan dina prioritas pabrik pihak katilu sareng fokus deui industri pikeun investasi pabrik pikeun ngaréspon kana dominasi batré kakuatan rendah.Ayeuna, kakurangan pasar semikonduktor mangrupikeun kaayaan umum.

Fokus Rochester Electronics dina suplai kontinyu komponén semikonduktor cocog pisan sareng syarat siklus umur panjang produsén alat.Kami 100% dilisensikeun ku langkung ti 70 pabrik semikonduktor sareng gaduh inventaris komponén anu henteu diteruskeun sareng dilanjutkeun.Dasarna, kami ngagaduhan kamampuan pikeun ngadukung para nasabah anu peryogi dina waktos ningkatkeun kakurangan komponén sareng kaleungitan, sareng éta persis anu kami laksanakeun kalayan langkung ti samilyar produk anu dikirimkeun dina taun katukang.

Q: Baheula, salila kakurangan komponén, urang geus katempo paningkatan dina komponén tiruan nganiaya pasar.Naon anu dilakukeun ku Rochester pikeun ngatasi ieu?

A: The ranté suplai ngalaman rising paménta jeung suplai konstrain;Sadaya séktor pasar parantos kapangaruhan, sareng palanggan anu tangtu nyanghareupan tekanan anu kuat pikeun nyayogikeun sareng angkat ka pasar abu atanapi padagang anu henteu sah.Usaha barang tiruan ageung sareng dijual ngaliwatan saluran pasar abu ieu sareng pamustunganana nembus palanggan ahir.Nalika waktosna penting sareng produkna henteu sayogi, résiko palanggan akhir janten korban pemalsuan ningkat pisan.Leres, mungkin pikeun mastikeun kaaslian produk ku uji sareng pamariksaan, tapi ieu nyéépkeun waktos sareng mahal, sareng dina sababaraha kasus, kaaslianna masih teu dijamin sapinuhna.

Hiji-hijina jalan pikeun mastikeun kaaslian nyaéta mésér ti dealer otorisasi pikeun mastikeun silsilah produk.Dealer otorisasi sapertos kami nyayogikeun sumber bebas résiko sareng mangrupikeun hiji-hijina pilihan anu leres-leres aman pikeun ngajaga jalur produksi konsumén urang ngajalankeun salami kakurangan, distribusi sareng produk leungit.

Sanaos teu aya anu resep ditipu ku produk palsu, dina dunya suku cadang sareng komponén, hasil tina mésér produk palsu tiasa janten musibah.Teu nyaman mun ngabayangkeun hiji airliner komérsial, misil atawa alat médis-nyimpen hirup kalawan komponén konci anu palsu sarta malfunctions dina situs, tapi ieu patok, sarta patok anu luhur.Mésér ti dealer otorisasi anu damel sareng produsén komponén asli ngaleungitkeun résiko ieu.Dealer sapertos Rochester Electronics gaduh otorisasi 100%, nunjukkeun yén aranjeunna patuh kana standar penerbangan SAE AS6496.

Kantun nempatkeun, aranjeunna otorisasi ku produsén komponén asli pikeun nyayogikeun produk anu tiasa dilacak sareng dijamin tanpa peryogi uji kualitas atanapi reliabilitas sabab bagian-bagianna asalna tina produsén komponén asli.

Q: Grup produk spésifik mana anu paling kapangaruhan ku kakurangan?

A: Dua kategori anu paling kapangaruhan ku kakurangan ranté suplai nyaéta alat-alat tujuan umum (multi-kanal) sareng produk proprietary dimana aya sababaraha alternatif.Sapertos chip manajemén kakuatan sareng alat diskrit kakuatan.Dina seueur kasus, produk ieu asalna tina sababaraha sumber atanapi gaduh korespondensi anu caket antara supplier anu béda.Sanajan kitu, alatan pamakéan nyebar maranéhanana di sababaraha aplikasi tur sababaraha industri, paménta suplai geus luhur, nangtang suppliers pikeun tetep nepi ka paménta.

Produk MCU sareng MPU ogé ngalaman tantangan ranté pasokan, tapi kusabab alesan sanés.Ieu dua kategori nyanghareupan konstrain desain kalawan sababaraha alternatif, sarta suppliers anu Nyanghareupan kombinasi produk béda pikeun ngahasilkeun.Alat-alat ieu biasana didasarkeun kana inti CPU khusus, mémori anu dipasang, sareng sakumpulan fungsi periferal, sareng syarat bungkusan khusus, ogé parangkat lunak sareng kode dasar, ogé tiasa mangaruhan pengiriman.Sacara umum, pilihan anu pangsaéna pikeun palanggan nyaéta pikeun produkna dina tempat anu sami.Tapi kami geus katempo kasus leuwih ekstrim dimana konsumén geus reconfigured papan pikeun nyocogkeun bungkusan béda dina urutan tetep jalur produksi ngajalankeun.

P: Kumaha perasaan anjeun ngeunaan kaayaan pasar ayeuna nalika urang nuju 2022?

A: Industri semikonduktor bisa dipikawanoh salaku industri cyclical.Saprak awal Rochester Electronics di 1981, urang geus miboga kira 19 siklus industri tina varying derajat.Alesan anu béda pikeun unggal siklus.Aranjeunna ampir sok ngamimitian ujug-ujug teras eureun ngadadak.Beda konci sareng siklus pasar ayeuna nyaéta yén éta henteu diatur ngalawan latar ékonomi global anu booming.Kanyataanna, sabalikna, ngaramal hasil di lingkungan urang ayeuna malah leuwih nangtang.

Éta bakal mungkas pas, dituturkeun ku overhang inventory nu mindeng urang tingali, kontras jeung paménta ékonomi lemah, ngarah kana turunna pasar?Atanapi éta bakal dipanjangkeun sareng digedékeun ku kaayaan paménta anu kuat dumasar kana pamulihan ékonomi global saatos pandémik diatasi?

2021 bakal janten taun anu teu pernah kantos aya pikeun industri semikonduktor.Statistik Perdagangan Semikonduktor Dunya parantos ngaramalkeun yén pasar semikonduktor bakal ningkat ku 25,6 persén di 2021, sareng diperkirakeun yén pasar bakal terus ningkat ku 8,8 persén di 2022. Ieu nyababkeun kakurangan komponén dina seueur industri.Taun ieu, Rochester Electronics terus investasi pikeun ningkatkeun kamampuan manufaktur semikonduktor, khususna di daérah sapertos pamrosésan chip 12 inci sareng bungkusan sareng perakitan canggih.

Ningali payun, kami yakin yén éléktronika otomotif bakal janten bagian penting tina strategi Rochester, sareng kami parantos nguatkeun sistem manajemen kualitas kami pikeun nguatkeun komitmen kami pikeun nyayogikeun standar produk sareng jasa anu paling luhur.