One-stop Electronic Manufacturing Services, ngabantosan anjeun gampang ngahontal produk éléktronik anjeun tina PCB & PCBA

Uji kualitas produk éléktronik Reliabilitas

Uji kualitas produk éléktronik Saringan réliabilitas alat semikonduktor

Kalayan pamekaran téknologi éléktronik, jumlah aplikasi komponén éléktronik dina alat-alat ningkat sacara bertahap, sareng réliabilitas komponén éléktronik ogé diteruskeun syarat anu langkung luhur sareng langkung luhur.Komponén éléktronik mangrupikeun dasar alat éléktronik sareng sumber daya dasar pikeun mastikeun réliabilitas anu luhur tina alat éléktronik, anu réliabilitasna langsung mangaruhan maén pinuh ku efisiensi kerja alat.Pikeun ngabantosan anjeun pamahaman anu langkung jero, eusi di handap ieu disayogikeun pikeun rujukan anjeun.

Definisi screening reliabilitas:

Saringan réliabilitas mangrupikeun séri pamariksaan sareng tés pikeun milih produk anu gaduh ciri anu tangtu atanapi ngaleungitkeun gagalna awal produk.

Tujuan screening réliabilitas:

Hiji: Pilih produk anu minuhan sarat.

Dua: ngaleungitkeun kagagalan awal produk.

Pentingna saringan réliabilitas:

Tingkat réliabilitas sakumpulan komponén tiasa dironjatkeun ku saringan produk gagal awal.Dina kaayaan normal, laju gagalna bisa diréduksi ku satengah nepi ka hiji urutan gedena, komo dua ordo gedena.

sredf

Fitur saringan réliabilitas:

(1) Ieu tés non-destructive pikeun produk tanpa cacad tapi kalawan kinerja alus, sedengkeun pikeun produk kalawan poténsi cacad, éta kudu ngakibatkeun gagalna maranéhanana.

(2) Saringan réliabilitas nyaéta tés 100%, sanés pamariksaan sampling.Saatos tés saringan, teu aya modeu gagal sareng mékanisme anu énggal kedah ditambah kana bets.

(3) Reliability screening teu bisa ningkatkeun reliabiliti alamiah produk.Tapi bisa ningkatkeun reliabilitas bets.

(4) Saringan réliabilitas umumna diwangun ku sababaraha item tés réliabilitas.

Klasifikasi saringan réliabilitas:

Saringan réliabilitas tiasa dibagi kana saringan rutin sareng saringan lingkungan khusus.

Produk anu dianggo dina kaayaan lingkungan umum ngan ukur kedah ngajalanan saringan rutin, sedengkeun produk anu dianggo dina kaayaan lingkungan khusus kedah ngajalanan saringan lingkungan khusus salian ti saringan rutin.

Pilihan screening sabenerna utamana ditangtukeun nurutkeun mode gagalna sarta mékanisme produk, nurutkeun sasmita kualitas béda, digabungkeun jeung syarat reliabiliti atawa kaayaan jasa sabenerna sarta struktur prosés.

Saringan rutin digolongkeun dumasar kana sipat saringan:

① Ujian jeung screening: ujian mikroskopis jeung screening;Infrabeureum non-destructive screening;PIND.X-ray screening non-destruktif.

② Sealing screening: screening bocor immersion cair;Spéktrométri massa hélium saringan deteksi bocor;screening bocor tracer radioaktif;Screening test kalembaban.

(3) screening stress Lingkungan: Geter, dampak, screening akselerasi centrifugal;Screening shock suhu.

(4) Screening Kahirupan: screening gudang suhu luhur;Screening sepuh kakuatan.

Screening dina kaayaan pamakéan husus - screening sekundér

Saringan komponén dibagi kana "saringan primér" sareng "saringan sékundér".

Saringan anu dilakukeun ku produsén komponén saluyu sareng spésifikasi produk (spésifikasi umum, spésifikasi rinci) komponén sateuacan dikirimkeun ka pangguna disebut "saringan primér".

Saringan ulang anu dilakukeun ku pangguna komponén dumasar kana sarat pamakean saatos ngagaleuh disebut "saringan sekundér".

Tujuan saringan sekundér nyaéta pikeun milih komponén anu nyumponan sarat pangguna ngaliwatan pamariksaan atanapi uji.

(screening sekundér) wengkuan aplikasi

Produsén komponén henteu ngalaksanakeun "saringan sakali", atanapi pangguna henteu gaduh pamahaman khusus ngeunaan item sareng setrés "saringan sakali".

Produsén komponén parantos ngalaksanakeun "saringan sakali", tapi barang atanapi setrés "saringan hiji waktos" teu tiasa nyumponan sarat kualitas pangguna pikeun komponén;

Henteu aya katangtuan khusus dina spésifikasi komponén, sareng produsén komponén henteu gaduh barang saringan khusus sareng kaayaan saringan.

Komponén anu kedah diverifikasi naha produsén komponén parantos ngalaksanakeun "hiji saringan" numutkeun sarat kontrak atanapi spésifikasi, atanapi upami validitas "hiji saringan" kontraktor diragukeun.

Screening dina kaayaan pamakéan husus - screening sekundér

Item tés "saringan sékundér" tiasa dirujuk kana item tés saringan primér sareng disaluyukeun sacara pas.

Prinsip pikeun nangtukeun runtuyan item screening sekundér nyaéta:

(1) Barang tés béaya rendah kedah didaptarkeun di tempat munggaran.Kusabab ieu tiasa ngirangan jumlah alat uji béaya tinggi, sahingga ngirangan biaya.

(2) Item saringan anu disusun dina urut kedah kondusif pikeun paparan cacad komponén dina item saringan anu terakhir.

(3) Perlu taliti mertimbangkeun mana tina dua tés, sealing sareng tés listrik ahir, anu mimiti sareng anu kadua.Saatos lulus tés listrik, alat tiasa gagal kusabab karusakan éléktrostatik sareng alesan sanés saatos uji sealing.Upami ukuran panyalindungan éléktrostatik salami tés sealing cocog, tés sealing umumna kedah ditunda.